Boerderij

Door de ouderwetse samenstelling van kalk en zand in de metselmortel en een regelmatige regenbui over dit metselwerk is de metselmortel helemaal vergaan. Hierdoor is het metselwerk vergaan en verzakt. Doordat de aannemer een nieuwe staldeur moest plaatsen moest ook het metselwerk afgebroken en opnieuw opgemetseld worden omdat het oude metselwerk ook ruim 5 cm uit het lood stond.

 

Vervallen metselwerk
Metselwerk in uitvoering
Eindresultaat

Diefstal

s’Ochtends kregen wij een telefoontje dat er ingebroken was in een hal in Nieuwegein. De dieven hadden een stuk gevel eruit geslagen en zijn hierdoor naar binnen gekomen.  Wij hebben op deze spoedklus gelijk doorgepakt. Door de snelle gang van zaken hebben wij het gat op dezelfde dag nog dichtgemaakt zodat de pandeigenaar toch nog met een enigszins gerust hart kon slapen.

Latei inbrengen

Tijdens een vroegere enigszins slechte poging tot het vervangen van een twee kozijnen door een vorig eigenaar van het huis zijn de stenen erg beschadigd en is het bovenliggende metselwerk gescheurd en op het kozijn gaan rusten. Hierdoor zal het kunststof kozijn gaan doorhangen en zal in het ergste geval het glas klemmen en kunnen barsten. In deze situatie hebben wij het metselwerk opgevangen met zogeheten Stut alone’s. Hier hebben wij vervolgens een zwart gecoate catnic latei ingelegd en met nieuwe stenen weer dichtgemetseld.

Scheur in metselwerk
Stut alone

Eindresultaat